- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Orbán: A normális magyar nem is érti ezt a gender-dolgot

A gender-kérdésre is kitért Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök úgy fogalmazott, ezt a dolgot “a normális magyar ember nem is érti, hogy micsoda”, mert “ezek olyan periférikus léthelyzetek problémái, amelyek az emberek 99 százalékát nem érintik”.

Magyarország egy normális ország, ahol evidencia, hogy az apa férfi, az anya nő, a házasságot pedig azért vállalják, mert közös utódokat akarnak – fejtette ki Orbán Viktor.

Nem lehet 100 ember életét egy kivételt jelentő ember sajátosságaira építve szabályozni – ahogyan Nyugat-Európában ezt akarják –, hanem a 99-ből kell kiindulni. Van a normálisnak tekintett helyzet, és van a kivétel – fogalmazott, hangsúlyozva: “nem akarjuk elítélni azt, aki kivétel alá esik”, de azt senki sem követelheti, hogy egyszázaléknyi kivétel sajátos életvitelére alapozzák a 99 százalék életét.

Úgy összegzett: nem az a feladat, hogy a többség átvegye a kisebbség gondolkodásmódját, hanem hogy a többség – megőrizve saját magát – tolerálja a kisebbség álláspontját.

MTI