- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Égi zenészekhez költözött Benkő László

77 éves korában elhunyt Benkő László, az Omega alapítótagja. A legendás zenész hosszú betegség után hunyta le örökre a szemeit: 2017-ben májrákot diagnosztizáltak nála, életmentő műtéten esett át, majd újabb betegségei miatt idén nyáron ismét kórházba került, ugyanis a tüdeje bevizesedett, így ismét műteni kellett.

Kóbor János, az Omega frontembere a Mokkában beszélt zenésztársáról, akit november 18-án örökre elveszített.

„A múlt hétig még azt hittük, most van egy rosszabb fázis, de majd a kórjházban rendbejön. Csak egy pár nappal ezelőtt aztán bekerült a kórházba és a vizsgálatoknál kiderült, hogy valami olyan brutális módon ennek a ráknak az áttétei megindultak szegény Lacinál, hogy már nem volt valószínű, hogy kijön” – mondta a frontember, akit telefonon értek utol a műsorból. Az Omega énekese később az Origónak azt is elárulta, hogy Reggel tudta meg a hírt, hogy Benkő László éjjel egy és kettő között ment el.

A portál kérdésére azt is elmondta, hogy Benkő László rendszeresen járt kontrollra, és úgy tudja, szívvizesedés miatt került kórházba ismét. CT-t végeztek nála, és sok áttétet találtak a tüdején. Mindezt a Városmajor utcai kórházban, és úgy tűnt, hogy majd átviszik abba az intézénybe, ahol májrákkal operálták. De kedd este még ugyanott volt. Kóbor szerint elképzelhető, hogy azért, mert úgy látták, már nincs értelme átszállítani. „Nem tudom, orvosokkal nem tudtunk még beszélni. Lehet, hogy ez a végső stádium volt…” – fogalmazott.

A Mokkának arról is beszélt, hogy bár tudták, nagyon beteg, de arra, hogy megtörénik a baj, nem lehet felkészülni.

„Amikor megtörténik, akkor nagyon váratlan. Hiába sejtettük, hogy ennek előbb-utóbb ez lesz a vége, de hát az ember mindig abban bízik, hogy nem, hát azért, és pláne az ő esetében, hogy mindig egy kicsit kijött a szorításból. Sajnos, ez a november ez nem nagyon kedvező a nagyon beteg embereknek. Nagyon sokan mennek el ilyenkor. De hát valahogy gondolni sem mertünk ilyenre. Én nálam valahogy úgy volt, hogy egy Benkő Laci nem tud meghalni” – mondta elcsukló hangon.

„Azt tudta, hogy koncertezni nem nagyon tudunk, de nagyon várta az új lemez megjelenését, állandüan kérdezgette, van-e már, elkészült-e, meg hogy egyáltalán akkor hogy fogjuk ezt kezelni, hogy lesz bemutatva, tehát látszott rajta, hogy tervei vannak” – árulta el a zenész. „Amit az ember úgy nem… tudja, hogy be fog következni, de azért, amikor bekövetkezik, akkor derül ki, hogy erre nem lehet felkészülni.”

Kóbor szerint Benkő mindig optimista volt, az elmúlt időszakban viszont már lehetett látni, hogy megtört. „A mosoly lefagyott… a félelemről beszélt, aggodalom látszott rajta. De csak az utolsó négy hétben érződött ez” – mondta az Origónak, hozzátéve: a csodában bízhattak, de a csoda elmaradt. Benkő családja mindent megtett, a zenész csak akkor került kórházba, amikor már muszáj volt. „Úgy tűnik, van egy határ, amin túl az emberi beavatkozás már nem használ” – mondta Omega frontembere. Kóbor azt is elárulta a portálnak, hogy a Benkő által annyira várt CD-k épp tegnap érkeztek meg. Ezeket már – sajnos – nem láthatta.

Blikk – Hunhír.info