- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Toroczkai: A Facebook és a Twitter beavatkozása el is dönthette az amerikai választásokat

A Mi Hazánk Mozgalom egyelőre nem tud gratulálni Joe Biden és Kamala Harris győzelméhez, mert mindenekelőtt meg kell várni azoknak a jogorvoslati lehetőségeknek az eredményét, amelyeket Donald Trump bejelentett.

A választásokkal kapcsolatban folyamatosan aggasztó hírek érkeztek, közöttük fénykép- és videofelvételek nyilvánvalóan politikailag elfogult szavazatszámlálókról, de szintén zavaró az a polgárháborús hangulat, amely az egész választást körülvette – fogalmaz közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke. Szerinte elfogadhatatlan az a politikai cenzúra is, amelyet a Facebook és a Twitter alkalmazott Trump és több millió követőjével szemben. Olyan minimális különbséggel nyilvánították Joe Bident győztesnek, hogy a Facebook és a Twitter beavatkozása el is dönthette a választásokat, amely egy demokráciában, jogállamban teljesen elfogadhatatlan – vélekedik Toroczkai.

Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió ennél kevesebbért is szankciókat szokott követelni más országokkal szemben – hívta fel a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Hunhir.info