- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Letiltotta a Facebook a Mi Hazánk oldalát

Szintet lépett a Facebook cenzúra, letiltották a Mi Hazánk oldalát – számolt be róla közösségi oldalán Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese. Közlése szerint valódi indoklás nélkül, a Facebook szelektíven alkalmazott közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát.

Először a párt 1956-os megemlékezésének eseményét törölték, erre hivatkoztak, mint tiltott dolog, majd rövid időn belül az egész oldalt elérhetetlenné tették. Ezek szerint már az 1956-os forradalom sem fér bele a Facebook közösségi alapelveibe – nehezményezte Dúró Dóra.

Emlékeztetett: a Facebook cenzúrával avatkozott bele a magyarországi EP-kampányba is, amikor indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk Mozgalom elnökének 207 ezer követővel rendelkező hivatalos közösségi oldalát is.

A külföldi tulajdonú Facebook politikai cenzúrája nemcsak antidemokratikus és elfogadhatatlan, de törvényellenes is. A Mi Hazánk Mozgalom ezért hívta fel a figyelmet már korábban is, hogy a Facebook nemzetbiztonsági kockázatot jelent és többek közt az ehhez hasonló esetek miatt nyújtottak be egy olyan törvényjavaslatot, amely a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen hazánkban, így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget.

Hunhír.info