- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nem támogatják az egyetlen 56-os múzeum működését

Valahogy nincs szinkronban a Fidesz kommunikációja a cselekedeteivel. Számtalan lehetősége lett volna rá, hogy támogassák az 56-os forradalmárok által létrehozott, így aztán tényleg abszolút autentikus kiskunmajsai múzeumot, de valamiért ezt nem teszik meg. A fenntartók, még élő 56-os hősök, barátok, emlékezők és emlékeztetők értetlenül állnak az elutasítás előtt.

A Fidesz megszüntette az ország egyetlen ’56-os múzeumának működési támogatását. A Pongrátz Gergely Corvin közpi parancsnok által alapított múzeum állami támogatása érdekében Novák Előd országgyűlési képviselőként 2010-től évekig nyújtott be költségvetési módosító javaslatot, de a fideszes többség mindig leszavazta azt.

A múzeumot 2015-ben végül a Honvédség felújította, de működési támogatást nem adtak, azt csak Kiskunmajsa önkormányzatával kötött együttműködési megállapodással sikerült úgy-ahogy biztosítani – vázolta Novák Előd. Miután egy éve fideszes többségűvé vált az önkormányzat, idén felmondta ezt a megállapodást. A Mi Hazánk egyedüli pártként próbálja felhívni a döntéshozók figyelmét erre a hiányosságra, amelynek a forradalom évfordulója most persze különös aktualitást ad.

A Mi Hazánk szeptember 24-én emlékezett 1956 hőseire a kiskunmajsai múzeumban

Hunhír.info