- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Cigányintegrációra kidobott milliárdok helyett szegregációt szorgalmaznak

Leállítaná a cigány integrációs programok finanszírozását a Mi Hazánk. A párt szerint a fehérgalléros, cigány bűnözők által vezetett szervezetek – mint például a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vagy az Országos Roma Önkormányzat – támogatását meg kell szüntetni.

Kiderült a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatról, hogy éves költségvetési támogatásának hússzorosát, 177 millió forint tartozást halmozott fel, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal zárolta a bankszámláját. “Ez is bizonyítja azt az általunk korábban már hangoztatott tényt, hogy ezek a szervezetek a fehérgalléros bűnözés melegágyai, amelyeknek komoly felelőssége van abban, hogy a magyar-cigány együttélés továbbra is feszültségekkel terhelt” – fogalmaz közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

A különböző kormányok az elmúlt 30 évben ezermilliárdokat költöttek a cigányok felzárkóztatására, ám Toroczkai kijelentette: ezeket az összegeket üzletszerűen lopják el évtizedek óta. Megfogalmazása szerint mind a balliberális kormányok, mind a Fidesz szemet huny a cigányvezetők bűncselekményei fölött, a beígért romaszavazatokért cserébe.

A Mi Hazánk Mozgalom a cigányintegrációra feleslegesen elköltött milliárdokat a közbiztonság megerősítésére, a csendőrség felállítására, és az oktatásban a szegregáció megteremtésére fordítaná.

Hunhír.info