- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nem szavazta meg az önkormányzat az ARC plakátkiállítást Újbudán

Nem szavazta meg az újbudai önkormányzat az ARC plakátkiállítás arcátlan közterület-használati kérelmét a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozása és heves vita után, amit az illetékes gazdasági bizottságban kezdeményezett Novák Előd a gátlástalan, 31 millió forintos támogatási javaslat ügyében.

Szivárványszínű Nagy-Magyarországgal hirdette címlapján a 80 ezres példányszámú Újbuda újság, hogy a Bikás parkban rendezik az idei ARC kiállítást, miközben még nem is született döntés. Tehát az ítéletet már kiosztották a tárgyalás előtt, a jelek szerint a DK-s polgármesterrel paktumot kötöttek, csakhogy nem kevés homokszem került a homokos gépezetbe. Szeretem a kreativitást, akár Nagy-Magyarországgal kapcsolatban is, de a kettős mérce jegyében rendszeresen a keresztény, magyar kultúra megcsúfolását látjuk az ARC óriásplakátjain, miközben a balliberálisok szent tehenek számukra – közölte Novák Előd.

Egy igénytelen, olvashatatlan aláírású firkálmánnyal 31 millió forintos támogatási kérelmet terjesztettek elő

Idén nemcsak az LMBTQP-propagandafesztivál legtöbb rendezvényét költöztették a DK fővárosának minősülő Újbudára, hanem az ARC-plakátkiállítást is a Bikás parkba tennék. Közterület-használati kérelmük szeptember 28. és november 4. között foglalná a területet, s egy igénytelen, olvashatatlan aláírású firkálmánnyal 31 millió forintos támogatási kérelmet terjesztettek elő, melyből az sem derült ki, s hiába kérdeztem, hogy az 5500 négyzetmétert a parkolóból vennék-e el több mint egy hónapra. Az arcátlanság miatt önkormányzati képviselőként, első kritikus hozzászólóként azt kezdeményeztem, hogy ne támogassuk, ne is szavazzunk a már eldöntött ügyként kihirdetett közterület-használatról. A bizottság megosztottságának és képviselői hiányzásoknak is köszönhetően így végül határozatképtelenség miatt nem fogadta el a testület az előterjesztést, így most a polgármester hagyhatná jóvá, de az önkormányzati rendelet szerint ő kedvezményt nem adhat a 31 milliós közterület-használati díjból

– írja közleményében Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

Hunhír.info