- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Mi Hazánk saját sikerének is tekinti az esztergomi erőszakoló gyors elítélését

Néhány héttel ezelőtt Esztergom belvárosában egy cigánybűnöző megerőszakolt egy magyar lányt, majd a rendőrség kihallgatása után szabadon engedte, nem is kezdeményezték előzetes letartóztatását. Most azonban bíróság elé állították az elkövetőt, akit első fokon 5 év börtönbüntetésre ítéltek, továbbá 6 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A Mi Hazánk üdvözli a gyors ítélethozatalt, bár rendpárti mozgalomként természetesen súlyosabb ítéletet is el tudnánk képzelni. Viszont nem lehet megkerülni mozgalmunk szerepét sem, ugyanis az Esztergomi Járásbíróság súlyosító körülményként határozta meg, hogy az eset közfelháborodást váltott ki. Márpedig az ügyben egyedül a Mi Hazánk szólalt meg, általunk nyert szélesebb nyilvánosságot az aljas cselekmény, így tehát joggal véljük úgy, mi is hozzájárultunk a büntetés mértékéhez. Korábbi sajtótájékoztatónkon felhívtuk a figyelmet, elfogadhatatlan, hogy a rendőrség nem kezdeményezte az előzetes letartóztatást az elkövetőt elfogása után, ám most az elsőfokú ítélet után ez is megtörtént.

Az ügyet továbbra is kiemelt figyelemmel fogjuk kísérni, mert számunkra a magyar emberek élete és biztonsága az első, nem pedig a bűnözők mondvacsinált jogai.

Lantos János, a Mi Hazánk esztergomi elnöke