- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását – havi egymillió heti egy munkanapért

Titkosítja a kényes szerződéseket a polgármesteri vezetés a DK fővárosának minősülő Újbudán, s még a képviselői iratbetekintési jogomat sem biztosítják, közben pedig van képük egy ún. átláthatósági megbízottal szerződni több mint egymilliós havi díjazással, heti egy napos munkavégzése mellett – hívta fel a figyelmet Novák Előd, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője.

A nemzeti párt képviselője egyelőre ennyit tudott kideríteni a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnökének párhuzamos újbudai közmegbízatásáról, persze ezek az információk sem találhatóak meg pl. az ujbuda.hu-n, és Novák Előd hiába kérte 25 napja írásban az átláthatósági megbízott szerződését is az önkormányzattól, ahogy hiába kérdezte magától Nagy Zoltán átláthatósági megbízottól is az őt bemutató képviselő-testületi ülésen három felszólalásban [1] is az Orosz Anna momentumos alpolgármester szerint állítólag időközben csökkentett fizetésének pontos mértékéről és vagyonnyilatkozatának nyilvánosságáról, semmilyen érdemi választ nem adott átláthatósági megbízott, tehát csak kifizetőhelynek használja Újbuda önkormányzatát a Transparency International, gátlástalanul titkosítva még saját közmegbízatásait is.

Novák Előd arra is felhívta a figyelmet: írásban tagadta meg tőle László Imre polgármester azoknak a számoknak a kiadását is, melyeket szintén közpénzből kifizettek kabinetfőnökének, Lakos Imrének az egyhavi munkájáért és pofátlan végkielégítéseként, mivel egy hónap után kirúgta őt, miután e politikusbűnöző leváltását szorgalmazta a Mi Hazánk politikusa többször is.

A másik DK-s politikusbűnöző, a már 2010 előtt is jogerősen elítélt Czeglédy Csaba is tízmilliókat zsebelhet be Újbudától továbbra is, hiszen csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor a Mi Hazánk előterjesztésére szerződést bonthatott volna az önkormányzat, azt már nem támogatták. Ezután Novák hiába próbált iratbetekintési jogával élni Czeglédy munkájával kapcsolatban, megtagadták azt, a milliós megbízásokért cserébe járó beszámolókat titkosítják, nyilván annyira szégyellik az alibimunkát. December 16. óta háromszor kérte az önkormányzati vezetéstől írásban hiába, hogy az ügyvédi irodával kötött szerződésekben említett, a minden hónap 5. napjáig elkészítendő beszámolókat hozzák nyilvánosságra, vagy legalább küldjék el neki mint képviselőnek, de mindig kifogásokat keres a balliberális vezetés, s megtagadja a nyilvánosságra hozatalt, sőt a képviselői iratbetekintést is.

– Ezért a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjeként kénytelen vagyok állampolgári jogommal élve közérdekű adatigényléssel is próbálkozni, hogy annak hasonlóan borítékolható megtagadása után bíróságon szerezzek érvényt adatigénylési jogunknak, a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnökével mint újbudai átláthatósági megbízottal szemben is – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd.

Hunhir.info