- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Pride betiltását követelik jogvédők

A legfőbb ügyésznél tett feljelentés után a Szent Korona megsértése miatt az idei “szivárványos” menet megtiltását kérte Budapest rendőr-főkapitányától a Nemzeti Jogvédő Szolgálat.

A társadalom többségi, normális részének emberi méltóságát, jogait és szabadságát, a közrendet sértő és súlyosan szeméremsértő „Pride” nevű, az államalapítás ünnepének idejére időzített akciót és provokatív vonulást a Szivárvány Misszió Alapítvány nemrég egy olyan botrányos képmontázst tartalmazó felhívással hirdetett meg, amely a magyar Szent Koronát a szexuális devianciákat egyre erőszakosabban terjesztő nemzetközi mozgalom jelképévé vált szivárvánnyal ábrázolja – közölte Gaudi-Nagy Tamás jogvédő.

Emiatt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2020. június 20-án feljelentést tett a Szent Koronát meggyalázó, a Btk. 334. §-ába ütköző, nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt. Ehhez képest megdöbbenéssel értesülhetett a közvélemény arról, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat feljelentésének tárgyát képező felhívással elkövetett bűncselekmény ténye, és a több, nemzeti jelkép megsértése vétsége miatti feljelentés ellenére a BRFK azt jelezte a szervező Szivárvány Misszió Alapítványnak, hogy az augusztus 22-ére tervezett Pride vonulás megtartható.

Gaudi-Nagy levélben fordult a Nemzeti Jogvédő Szolgálat képviseletében Terdik Tamás dandártábornokhoz, Budapest rendőr-főkapitányához. Felhívta a figyelmet, hogy mivel a Szent Koronát meggyalázó képet tartalmazó “Pride” vonulásra felhívás nemzeti jelképet sért, a rendőrség törvényi kötelessége megtiltani a rendezvényt a gyülekezési jogról szóló törvény alapján.

A megtiltás Gaudi-Nagy szerint azért is indokolt, mert megalapozottan feltehető, hogy provokatív “szivárványos” vonulás a közbiztonságot vagy a közrendet közvetlenül, szükségtelen és aránytalan mértékben veszélyezteti, illetve mások jogainak és szabadságának szükségtelen mértékű és aránytalan sérelmével jár.

Hunhír.info