- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Online aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a csenyétei mentők mellett

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a mentőszolgálat két munkatársát, a január végén, Csenyétén történt esettel kapcsolatban. 

Mint ismert, egy beteg férfihoz hívtak mentőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluba, de a mentőautó nem bent be a településre, amíg nem érkezett meg a rendőri biztosítás. Azt mondták, azért volt erre szükség, mert munkatársaikat telefonon megfenyegették. A község lakói, akik tagadják, hogy bárkit megfenyegettek volna, maguk vitték ki a segítségre szoruló férfit, akinek végül nem tudták megmenteni az életét.

A Mi Hazánk szerint felháborító, hogy azokat a mentőket rabosították, akik az életveszélyes fenyegetés ellenére is kiérkeztek a helyszínre Csenyétén, és a rendőrség csatlakozása után meg is kísérelték ellátni a beteget. A párt online aláírásgyűjtést indít mellettük.

Döbbenetes, hogy még őket rabosítják, akik így is óriási kockázatot vállaltak azért, hogy hivatásukat gyakorolják, feladatukat ellássák. Gyöngyöspata és a Deák téri gyilkosságra szervezett megemlékezésünk után rövid időn belül harmadszor születik olyan döntés a bíróság vagy a rendőrség részéről, ami nyilvánvalóan szembemegy az emberek igazságérzetével, így ez az eset is jogalkotásért kiált. Ki kell továbbá azt is mondanunk, hogy megfenyegetni állami dolgozókat, legyen szó tanárokról vagy mentőkről, az nem eltérő kultúra, hanem kulturálatlanság, ami megengedhetetlen

– hangsúlyozta Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

A petíciót a mihazank.hu/peticio [1] oldalon lehet aláírni.

Hunhír.info