- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

BLM itthon – Antifák és egyebek tüntettek a rasszizmus ellen (Ifjak, légiósok és betyárok is megjelentek)

Tüntettek a rasszizmus ellen az antifák, anarchisták és egyéb szerzemények szombat délután a Szabadság téren. Az eseményen megjelent a HVIM, a Légió Hungária, valamint a Betyársereg csoportja is. Az érdektelenségbe fulladt, fülét-farkát behúzó demonstrálókat a Hunhír.info is megnézte magának. Alább tudósítónk beszámolója a heppeningről.

Olybá tűnik, hogy hazánkban a Black Lives Matter tüntetésekre nincs nagy kereslet. Feltehetően ennek két oka van. Az egyik, hogy elég elenyésző számban élnek „black” emberek hazánkban, főleg olyanok vannak köztük kevesen, akiket a rendőrség terrorizálna. Legtöbbjük békében, nyugalomban él és dolgozik, és semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem éri. A bűnöző hajlamú, deviáns „black” emberek, akik hazánkban elenyésző számban élnek, és a nyóckerben koncentrálódnak, Pikó védőszárnyai alatt, nem nagyon mennek ki tüntetni a jogaikért, különös tekintettel arra, hogy a Népszínház utca környéken ők igencsak jogkerülő módon léteznek. Szóval kellőképpen kontraproduktív lenne egy olyan tüntetés, aminek egy ilyen, rendőrség által néha fel- és megkeresett fekete állna az élére.

Esélyesen ezt az anomáliát a hazai antifák, anarchisták, és egyéb, támogatott és jól fizetett megélhetési ellenzéki tüntetők is pontosan tudják, így hát nagyon kreatívan Felszólalás a rasszizmus ellen [1] címen hirdettek tüntetést mára, mélyen hallgatva a Black Lives Matterről.

Azt már kezdjük megszokni, hogy ilyetén heppeningjeik helyszíne a Szabadság tér, mert ott közel van az amerikai követség, és hátha így Gyuri bácsi rögtön értesül a sikerükről. Akkor legalább nekik nem kell amerikai elvtársaikhoz hasonlóan hisztizni, hogy nem érkezett meg időben a pénzük. És azt is kezdjük megszokni, hogy az ilyen események első felbuzdulását igen nagy zuhanórepülés követi.

Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info

Gyaníthatóan e „hatalmas” közérdeklődésnek és a mélyrepülésnek köszönhető, hogy míg a két héttel ezelőtti, Raszta Geri-féle térdeplős, önostorozós, de szigorúan rasszizmus elleni és nem BLM-tüntetésnek még cirka 500 résztvevője volt, a maira alig 150 emberszerű lény érkezett. Mondjuk ők sem voltak túl vidámak, mert bár a rendezvényt a rózsaszín dobosok hepajával kezdték meg, nagyjából 50, a rendezvényhez csatlakozni kívánó fiatalember megzavarta kissé kakafón eseményüket. Na de hogy miért is kakafón? Mert volt itt cigány főszervező, Black Lives Matter tábla, transzneműek jogaiért síró tábla, és nigger gyerek fehér ököllel díszített komcsi pólóban.

Szóval totális ideológiai káosz.

És hogy mi zavarta meg a nap békés, dobolós, összeborulós, ideológiai katyvaszos mivoltát? Először a HVIM pár fős aktivista csoportja, akik – amint az üdvözlésükre nagyon gyorsan elébük siető rendőröket is tájékoztatták – jöttek a rasszizmus elleni tüntetéshez csatlakozni, igaz, ők kicsit másként közelítették meg a témát. Nos, őket még csak ferde pillantásokkal szemlélték, ám amikor megérkezett a Légió Hungária nagyjából negyven fős különítménye, molinóval, egyenpólóban, egyenmaszkban, fegyelmezetten és csendben, akkor a kula is beléjük fagyott. Olyan csend lett a nagy téren, hogy még a madár se mert csiripelni.

A tér sarkánál betyárok gyülekeztek, de ők csak békésen figyelték az eseményeket, felkészültek arra az esetre, ha ez a BLM-transz-miegyéb bagázs esetleg olyan kósza gondolatokat forgatna a fejében, hogy amerikai mintára kukákat borogatnak, vagy hasonló, pajkos dolgokat művelnek. Mivel ők onnan nem láthattak be a rendezvényre teljes mértékben, hát azt sem láthatták, hogyan fagyott meg a vér az uszkve 150 agyhalott ereiben a tüntetésükhöz csatlakozni kívánó, ám ott nem kívánatosnak találtatott alig ötven ember „Ria, Ria, Hungária” skandálásától.

Lehet, bár nem valószerű, hogy ekkor tudatosult bennük, igencsak kirekesztő, csúnya, rasszista viselkedés a tábláikkal odavonult embereknek nem hagyni, hogy magasröptű beszédeiket meghallgassák, és elmondhassák véleményüket a rasszizmus hazai mibenlétéről. Mindenesetre olybá tűnt, most kivételesen annyira nem bánták, hogy sok rendőr vonult fel az eseményre, és azt sem nehezményezték, hogy a rendőrség igazoltatni kezdte a megjelent, elhermetizált pár főt.

Rejtélyes módon most nem ajvékoltak a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogáért, sőt, nagyon nem akarták, hogy a frissiben érkezettek élhessenek ezen jogukkal, most nem sikongattak a rendőrség ellen, most nem balhéztak, hogy jogtalan dolog a békés demonstrálókat rendőri erővel zaklatni. Pedig hát eseményük kiírása szerint ők béketüntetéssel akartak válaszolni a rasszizmusra. Csak hát az ő olvasatukban a rasszizmusnak is vannak árnyalatai, van, amelyik kevésbé gonosz, ezért kevésbé elítélendő, míg más rasszizmus csúf és üldözendő.

De ez nem kettős mérce, ők pusztán a genderideológia mentén a rasszizmus 50 árnyalata című könyv megírására készülnek, persze szigorúan két nyelven, magyarul és angolul, hiszen a facebook-eseménynél is a magyar másodlagos nyelvként szerepelt hazánk nemzetközivé lett anarchistái számára. Számukra, reméljük, valóban ez a harc lett a végső, de legkevésbé sem azért, mert nemzetközivé lesz a világ, vagy legalábbis Magyarország, hanem azért, mert kicsiny hazánkban a Black Lives Matter mozgalom érdeklődés hiányában és beszariságuk okán kimúlt.

Felkészül Karácsony Gergely csapata a holnapra meghirdetett nem-tüntetésre. Mi ott leszünk. És ti?

Varga Moncsi – Hunhír.info