- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Horthy 100: a ügyészség is a megemlékezőket büntetné a bűnözők helyett

A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a március 1-jei Horthy-emlékfelvonulásáról előállított békés gárdisták elleni ügyészségi vádemelés miatt, miközben a nemzeti összefogás seregszemléjének balliberális ellentüntetőivel szemben nem indult eljárás, noha erőszakkal fenyegetőztek és a garázdaságot kimerítve trágár bekiabálásokkal megzavarták még a református püspök és a katolikus plébános igei köszöntőjét is.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szerint a jelenlegi kormányzat bűne, hogy a Magyar Gárda betiltása után még a szabálysértési törvényt is kiegészítették – abszurd módon a tiltott prostitúció paragrafusa előtt – azzal, hogy aki közterületen a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, vagy ilyen látszatot kelt, szabálysértést követ el. Hozzátette: pedig az önkéntes erőket nem üldözni, hanem hasznosítani kellene, állami irányítással, a Mi Hazánk Mozgalom rendpárti programja is ezt tartalmazza.

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján tartott ünnepségen a gárdisták pusztán méltóságteljes módon felvonultak, illetve a Szent Korona másolatát tartották, ezért vegzálta őket a rendőrség ugyanúgy jogtalanul, mint legutóbb a Deák téri lincselés miatt megemlékezőket, több tucatnyi résztvevő ellen indítva eljárást, több százezres bírsággal is fenyegetve őket – közölte Novák Előd. A Mi Hazánk szerint a kormánynak, illetve rendőrségi és ügyészségi szerveinek inkább a bűnözőkkel szemben kellene fellépniük.

Hunhír.info