- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Összefoghatnak a cigánybűnözés ellen a szurkolók

Megrendítő kettős gyilkosság ébresztette péntek hajnalban a karantén alól éppen ébredező Budapestet és az egész országot. Lemészároltak két fiatalembert. Május 28-án, 19 órától emlékeznek meg a budapesti Deák téren a nagykorúságát éppen betöltő cigánybűnöző pénteki áldozatairól. Gergőt és Lacit gyászolja a szurkolótársadalom is. A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 21 éves Gergő Újpest-, míg 16 éves barátja, Laci REAC-szurkoló volt.

A rendőrség közlése szerint hozzájuk május 22-én 3 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten, az V. kerületi Deák téren több ember összeverekedett, és késelés történt. A rendőrök három percen belül a helyszínre értek, ahonnan már több verekedő elfutott. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A nyomozók rövid időn belül azonosították gyilkosság gyanúsítottját, a 18 éves Cs. Krisztiánt a Nyugati téren fogtak el. A nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták a bűncselekmény elkövetésének eszközét, egy kést.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A szurkolók Laci 16. születésnapját ünnepelték éppen, a cigány gyilkos a 18-at. A két társaság az utcán futott össze, majd egy rövid vita után gyilkos előkapta bicskáját, amivel össze-vissza kaszabolta áldozatait. Társai közben brutális kegyetlenséggel ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket, három lány próbálta leállítani a támadókat, de hiába. A meggyilkolt fiatalok egymást védték, egyikük testvére látta a bátyja haláltusáját – írja az Elemi.hu.

A rendőrök a verekedéssel összefüggésben összesen 9 embert állítottak elő, közülük két 19 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 19 éves budapesti J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – közölte a rendőrség.  

Hinni akarok benne, hogy a hazai szurkolói szubkultúra most összeáll. Csak legalább annyira, mint amikor kutyákat ment és pizzát visz a kórházakba. Ez nem lesz olyan szimpatikus a sajtóban, de a csoportok nem is azért jöttek létre, hogy népszerűek legyenek. Hanem, hogy akik összetartoznak, kiálljanak egymásért. Mint a Pál utcai fiúkban.

– fogalmazott Sziva Balázs, a Romer frontembere.

A két fiatal szurkoló közül Gergő a zenekar koncertjeinek lelkes látogatója volt. Innen Balázs személyes ismeretsége is a fiatal áldozattal.

“A 15 éves Schönauer Petit 1992-ben leszúrta egy nigériai a Kökin. Akkoriban nem volt internet és senki nem szervezett meg semmit… De három hónap se telt el és a spicli Göncz Árpád elcsukló hangon kérlelte a tévében a skinheadek anyukáit, hogy hassanak a fiaikra, hogy legyen vége az utcai visszavágóknak, mert hát mindenkinek van édesanyja, családja…” – emlékezett vissza Sziva Balázs.

Hozzátette: a másik tegnapi áldozatnak, Gergőnek is volt. Hamarosan egy kisfiú keresztapja lett volna. A leendő keresztfia néhány órával azután jött a világra, hogy őt megölték.

Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője Facebook-oldalán adott hangot felháborodásának:

Pénteken hajnalban két vétlen fiatal szurkoló halt meg a Deák-térnél. Szerencsétlenségükre pont akkor és pont ott…

Közzétette: Dr. Fülöp Erik [1] – 2020. május 23., szombat [2]

A 18 éves, intézetben felnövő büszke cigány nyilvános Facebook-profilját elkezdték felfedezni a felháborodott felhasználók.

Az áldozatok emlékére csütörtök este 19 órától gyűlnek össze mécsesekkel ismerős és ismeretlen gyászolók a Deák téren. Egyes információk szerint a cigányok is készülődnek.

A Mi Hazánk Ifjai halálbüntetés visszaállításának gyakorlatba ültetésével sújtaná a Deák téri kettős gyilkost.

neva – Hunhír.info