- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Orbán Viktor Gyöngyöspatáról

A miniszterelnök a gyöngyöspatai ügyről a Kossuth rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában elmondta: a mostani ítélet igazságtalan, “jogot szolgáltat, igazságot meg nem szolgáltat”, és nem látszik Gyöngyöspata igazsága, “de mi meg fogjuk keresni”.

bár az érintett időszak nagyobb részt az előző kormány mandátumára esett, az ügy fontosabb ennél, elvi természetű. A kormány célja, hogy a magyar emberek otthon érezzék magukat Magyarországon, így saját településükön is. Nem fordulhat elő, hogy azért, hogy a kisebbség otthon érezze magát, a többségnek idegennek kell éreznie magát a saját hazájában – jelentette ki.

Úgy vélte, Soros-szervezetek indították meg az ügyet, amely “pénzszerzési akciónak is elmegy”, de van támadási éle is a többséggel szemben.

Közölte: a mostani ítélet igazságtalan, “jogot szolgáltat, igazságot meg nem szolgáltat”, és nem látszik Gyöngyöspata igazsága, “de mi meg fogjuk keresni”. Olyan jogszabályváltozásokra van szükség, amelyek megakadályozzák, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon – jelentette ki.

Hunhír.info – MTI