- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Online prájdolnak

Az első vidéki pride, a pécsi mégsem marad el teljesen. A szervezők úgy döntöttek korábban, hogy kitolják az időpontot, azonban az égetően fontos társadalmi üzenet közvetítése érdekében, helyzet súlyára való tekintettel ki fognak találni valamilyen online megoldást is.

A Diverse Youth Network online és rövidebb formában, de megtartja a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivált. Mint írják, “egy olyan időszakban, amikor a távolságtartás és a bizonytalanság a mindennapi élet meghatározó részeivé váltak, fontos, hogy időt és teret kapjanak a felszólalók és a nézők egyaránt. Ez az egyetlen útja most annak, hogy a fesztivál eljuthasson az érdeklődőkhöz”.

Ennek jegyében május 14 – 16. között nyolc programot valósítanak meg, amelyek között panel- és kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek az általuk képviselt közösségek képviselőivel, “fontos és aktuális társadalmi és kulturális kérdéseket körbejárva”.

A pécsi pride felvonulást a járványhelyzetre való tekintettel egyelőre el kell halasztaniuk, de folyamatosan keresik az új dátumot. Addig is egy szolidáris kampányt indítanak Pécs Pride Online néven.

Hunhír.info – Humen