- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Megérkeztek a védőfelszerelések Kínából

Hétfő reggel a behavazott ferihegyi repülőtéren leszállt az a Wizz Air gép, amely Kínából hozott védőfelszereléseket és orvosi eszközöket.

Hétfő reggel landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a Wizz Air repülőgép, amely a kínai Shanghajból szállított Budapestre a koronavírus elleni védekezéshez szükséges orvosi eszközöket és védőfelszereléseket.

A Wizz Air legújabb repülőgépével március 20-án szálltak fel azok a pilóták, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt repítsenek Budapestre.

A repülőt sokan várták, köztük Merkely Béla, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Mindketten segítettek kipakolni a repülőgépből a dobozokat.

Az orvosi eszközöket szállító W6 9012 járatszámú Wizz Air repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba.

MTI