- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A veszélyhelyzetben itthon van szükség a magyar honvédekre

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a magyar kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül hozzák haza a külföldön szolgálatot teljesítő honvédjeinket. A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben, ugyanis itthon van szükség rájuk, hiszen a honvédség segíthet a rendfenntartásban, és mint számos európai példa mutatja, erre rövid időn belül szükség is lehet – hangsúlyozza Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Mint Novák Előd Hunhír.infóhoz eljuttatott közleményében fogalmaz: ezért tartják elengedhetetlennek, hogy például a Közel-Keleten és Afrikában szolgálatot teljesítő magyar katonák a lehető legrövidebb időn belül hazatérhessenek, különös tekintettel arra, hogy Afrikában például több országban szinte nincs egészségügyi ellátás, viszont a koronavírus már ott is terjedni kezdett.

“A márciusi ifjak követelését vallja a Mi Hazánk ma is, sajnos egyedüli pártként: “magyar katonáinkat ne vigyék külföldre”! Az iraki és afganisztáni megszállásban való részvételünknek elvi okokból is véget kell vetni, ráadásul teljesen kilátástalan az ottani szolgálatuk” – emeli ki Novák Előd, pártja Hovédelmi Kabinetjének elnöke.

Hunhír.info