- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Óriási sor a Honvédkórháznál

Hétfőtől – a koronavírus miatti járványügyi helyzetre való tekintettel – elővizsgálati pontot működtet a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén. Hétfő reggelre óriási sor alakult ki a kórház bejárata előtt.

A Hunhír.info tudósítójának jelentése szerint óriási a sorban állás a Honvédkórház épülete előtt. A jelenlévők koronavírus elővizsgálatra várnak.

A budapesti Honvédkórház közleményében azt írta: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást.

Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező. Ennek bevezetése miatt rövid idővel megnőhet a várakozási idő, ezért arra kérik az előjegyzett időponttal rendelkező betegeket, hogy a megadott időpontnál 30 perccel korábban érkezzenek.

A járó- és fekvőbeteg-ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja.Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a kórház Sürgősségi Centrumában történik.

Hunhír.info – MTI