- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szlovák rendőröknek kellett feltartóztatni egy magyart a határon

Szlovák rendőröknek kellett feltartóztatniuk vasárnap egy magyar férfit a cseh-szlovák határon, Kúty-nál, aki a péntektől érvényben lévő belépési tilalom és a rendőri figyelmeztetés ellenére autójával áthajtott a határon – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A 43 éves férfi Csehországból akart belépni Szlovákiába, amikor a határ ellenőrzésére kirendelt rendőrök figyelmeztették, hogy a koronavírus terjedése miatt elrendelt – külföldiekre vonatkozó – beutazási tilalom miatt nem lépheti át a határt, és vissza kell fordulnia Csehországba.     

A sofőr figyelmen kívül hagyta a rendőri utasítást, és autójával áthajtott a határon, majd az őt követő rendőrök többszöri felszólítására sem állt meg. Az autót végül sikerült megállítani, de mivel annak sofőrje továbbra sem volt hajlandó az együttműködésre és agresszíven viselkedett, a rendőrök kényszerintézkedést alkalmaztak, és őrizetbe vették.     

Szlovákiába az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt pénteken bevezetett beutazási tilalom értelmében az országba csak a szlovákiai állandó vagy átmeneti lakhellyel, valamint tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket engedik be.

MTI