- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nagy nemzeti seregszemle Horthy kormányzóvá választásának századik évfordulóján

Nem állunk meg félúton! Márciusban újra kezdjük! Fáklyás és fehér lovas felvonulást tartunk Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójának napján, 2020. március 1-jén, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a nemzeti összefogás jegyében – tájékoztatott Novák Előd, a rendezvény szervezője a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a MIÉP, az FKgP, a délvidéki MPSZ, a HVIM, a Betyársereg és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat nevében.

16:30-kor kezdődik a nagyszabású, ökumenikus jellegű rendezvény a budapesti Szent Gellért téren, felszólal többek közt Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok, György Ferenc atya, a felvidéki Ipolybalog plébánosa, Hegedűs Loránt a Horthy Miklós Társaság elnökeként és Zetényi Csukás Ferenc tiszteletbeli elnökükként, dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő, Toroczkai László pártelnök pedig a Mi Hazánk részéről, mely egyedüli parlamenti pártként vállalja Horthy Miklós emlékének ápolását. Beszédet mond az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki független polgármestere, Csicsai László is.

Megtekinthető lesz a Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata, a díszőrségről egy lovagrend gondoskodik majd (egyeztetés alatt). Közreműködik Vári Kovács Péter, Sziva Balázs (Romer) és a lovas hagyományőrzők, a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.

A 3 km-es távot kb. háromnegyed óra alatt teszik meg gyalog, de aki nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A rendőrség által jóváhagyott felvonulás a Parlamentnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), hiszen 1920. március 1-jén Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe. Kövessük útját! – zárul a felhívás.

Itt jelezhető a részvétel egy kattintással: https://www.facebook.com/events/318189352421354 [1]