- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Munkás ököl, vasököl..?

Újjáalakult a Munkásőrség – tárják a nyilvánosság elé sorra a portálok a rémisztő hírt. Ez önmagában egyébként tényleg az, viszont ami az újságírók speciális érzékenységét és figyelmességét illeti, hagy némi kívánnivalót maga után. Kis fáziskéséses utánérzéssel közlik szörnyülködve a két és fél éves információt [1](legalábbis, ami az “újjáalapítás” szándékát jelöli).

Az természetesen agybaj és nincsen rendben, hogy ez a szervezet – bár szerencsére sok vizet nem zavar, hiszen eddig az újságok ingerküszöbét sem érte el – egyáltalán működhet, terjesztheti, ápolhatja kommunista eszméit, a XX. század rémisztő diktatúrájának vasöklét. A szervezet nemrég ünnepelte egyéves születésnapját, előtte másfél évig ütötték munkás ökleikkel a vasat a Nagy Ügyért.

A munkásőr kifejezés használata törvényben tiltott, Németh Miklós kormánya kezdeményezésére feloszlatták a szervezetet, ezért Hagyományőrző Munkásőr Társaság név mellett döntöttek. Nagy az Isten állatkertje – mondják, elfér benne A Nagy Elvtársi Egyesülés elnöke is, ők úgy mondják „országos parancsnok”. Védekezhetnénk azzal, hogy még nem nőtt be a feje lágya, de Juhász Norbert 30 éves.

A munkásőrség [2]a levert (általuk még mindig ellenforradalomnak nevezett) 1956-os forradalom után, a szocialista hatalmi rendszer támogatására Magyarországon létrehozott, közvetlen pártirányítás alatt álló félkatonai szervezet volt. A forradalom rendfenntartóként ott voltak minden párt- és állami ünnepségen. A munkásőrök civil foglalkozással rendelkező, a kommunista hatalom iránt elkötelezett párttagok voltak, akik munkájuk mellett vállalták a munkásőri feladataikat.

1989. október 31-én az ún. „négyigenes” népszavazáson a szavazók 94,9 százaléka (több mint négymillió választó) a Munkásőrség megszüntetésére szavazott. Ez csak megerősítette a már korábban elfogadott 1989. évi XXX. törvényt, melynek következtében a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott.

A szervezet önmeghatározása szerint a hagyományőrzés jegyében „eszmeiségében baloldali, munkásmozgalom történeti hagyományok ápolására, és humanitárius célok megvalósítására törekvő civil szervezet”.

Az elvtársak Budapest megszállását is felszabadulásként értékelik, bár ezzel vannak még jó néhányan így liberális körökben, míg 1956-ot ellenforradalmazni már nekik is ciki. Szóval Budapest Felszabadulását – így nagybetűkkel a Baloldali Jövő Fórum és a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal díszes társaságában meg is ünneplik február 15-én, déli 12 órakor a rákospalotai köztemető “szovjet hősi emlékművénél”.

Azért attól szerencsére nem kell tartani, hogy tömegnyomor lesz.

neva – Hunhír.info