- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Igazságot Gyöngyöspatának!

Rasszizmussal és szegregációval vádolták a gyöngyöspatai iskolát, és a jelenlegi kormánynak és igazságszolgáltatásnak köszönhetően meg is nyerték a pert. Mondhatnánk, hogy a régi recept, ám az évek múlásával egyre csak súlyosbodik a probléma, aminek gyökere, hogy a cigányságról folytatott közéleti diskurzust harminc éve a “politikailag korrekt” liberális véleményformálók uralják, és azonnal gyűlölködőnek nyilvánítanak mindenkit, aki például megkérdőjelezi az integráció minden áron való erőltetését. Pedig a király meztelen. Dúró Dóra Facebook-bejegyzése.

A perben megszólalt pedagógus például elmondta, hogy tizenegy éven át nem volt olyan szülői értekezlet, amin megjelentek volna a szülők – és az állam semmit nem tesz. Korábban javasoltam azt is, hogy az ilyen családok se kapjanak családi pótlékot a gyerek után, ám hiába: a Fidesz a balliberálisokkal együtt leszavazta. Nagyon fontos azt is látni, hogy elmondása szerint az elkülönítés alapja a tanulási nehézség volt elsősorban, illetve az elviselhetetlen magatartású gyerekekkel bánt másképp. Nem azért, mert éppenséggel cigány gyerekek voltak. És itt van a kutya elásva: ha a képességeiknek megfelelően, de az átjárás biztosításával alakítanak ki osztályokat, akkor rögtön megbélyegzik őket. Az már csak a hab a tortán, hogy a most az iskolát perlő diákok szülei közül többen csak jegyzői nyomásra voltak hajlandók egyáltalán iskolába íratni a gyerekeiket.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint ennek véget kell vetni. Nem tehetünk úgy, mintha minden rendben lenne a cigány gyerekek oktatásával, hiszen évről évre nagyobb a probléma. A gyakorló pedagógusok véleménye, tapasztalata kell hogy előnyt élvezzen a belpesti liberális megmondóemberekkel szemben. Igenis ki kell mondani, sőt törvénybe kell iktatni, hogy vannak olyan esetek, amikor a szegregáció mindenkinek jobb megoldás. És látni kell, hogy a szülők együttműködése, a családban történő tanulásra és munkára nevelés nélkül nem lehet eredményt elérni, legyen bármilyen az iskola. De a liberálisok tiltakoznak, a Fidesz hallgat. Csak a Mi Hazánk szegregálna.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk alelnöke