- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Liberális tünti dobja fel a mai napot

A színházakat érintő törvénymódosítás ellen tüntetnek ma Budapesten. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Városháza elől a Madách térre helyezték át a demonstrációt. Az esemény Facebook-oldalán hétfő reggelig 6 ezer ember jelezte részvételét a megmozduláson.

A fideszes országvezetés észbe kapott, talán most az önkormányzati választások újra meghozták a kedvét az erőviszonyok helyreállításához, eddig ugyanis a kultúra ezen szegmensére nem fordítottak különösebb energiát.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterségével veszélybe kerültek a nemzeti öntudat erősítésére tett erőfeszítések, a kormánynak jobb később, mint soha alapon lépnie kellett. Az eddig is a sorból kilógó multikulturális Budapest további színesedése ellen az önkormányzat hatáskörének csorbításával, bizonyos feltételek nem teljesülése esetén a finanszírozás megvonásával válaszolnának.

A kormány most átírná a színházakra vonatkozó törvényt, a többi között a jövőben Kásler Miklós miniszter beleszólhatna a fővárosi színházak igazgatóinak kinevezésébe, illetve menesztésébe. A Fidesz szerint a Gothár-ügy miatt léptek, hvg birtokába került javaslat azonban arra utal, hogy a tervek már korábbiak.

Budapest balliberális vagy függetlennek tűnő színészei, az áldemokrácia harcosai videóüzenetben tiltakoztak a kultúra kisajátítása ellen. A Facebookot elárasztották a “Kultúra nemzeti alap” sablonú profilképek.

A “kulturális élet szétverése ellen” a Független Előadóművészeti Szövetség petíciót [1]írt, amelyet eddig 43 ezren támogattak aláírásukkal.

neva – Hunhír.info