- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Zaklatás az Újszínházban is?

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.

A hvg.hu értesülései szerint az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. Az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére

A hvg megkereste Dörner Györgyöt, hogy reagáljon arra, hogy tudomásuk szerint több helyen tettek bejelentést a színházban történt szexuális jellegű visszaélésről 2016-ban. Az igazgató nem kívánt nyilatkozni, a hvg közlése szerint „köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok” – felelte, majd letette a telefont.

Dörner György© MTI / Kollányi Péter

A hvg.hu színházi berkekben is érdeklődött a történtekről. Az Új Színház társulatában volt olyan, aki nem hallott ilyesmiről vagy hasonlóról, más viszont megerősítette, hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától. A hvg azt írja, a dolgozó jelezte ezt főnökeinek, az intézkedés viszont kimerült annyiban, hogy ne dolgozzanak együtt. Nem tudni, hogy a Gothár-ügy adta-e a bátorítást, de a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa most megkereste az egyik színházi szakszervezetet is. Azt, amelyiknek a vád szerinti elkövető vezető tisztségviselője.

Hunhír.info – hvg