- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nem unják a Nyugatnak sírást

Jóllehet az utóbbi időben több szociálliberális politikus is felhívta az ellenzékben politizálók figyelmét rá, hogy nem feltétlenül ildomos külföldre menni folyton panaszkodni az ellenzékben politizálóknak, sokkal inkább össze kellene zárni, és határokon belül megvívni az ütközeteket, ez az üzenet nem jut el a gyűlölettel politizálókhoz.

Ennek egy újabb bizonyítéka, hogy Ujhelyi [1]István, a szocialisták egy szem európai parlamenti képviselője szolidaritási demonstrációt kezdeményez az Európai Parlamentben “a magyar képviselők jogainak megtaposása miatt”.

“Egyre több EP-képviselő kollégám állított meg a napokban és kérdezett arról a fideszes tervről, amely jelentősen korlátozná a magyar országgyűlési képviselők jogait és lehetőségeit. Már hozzájuk is eljutott a hír. Kövér László és a Fidesz arra készül ugyanis, hogy megtapossák az ellenzéki képviselők alkotmányos jogait, korlátozzák őket a közintézményekbe való belépésben, akadályozzák őket véleményük kinyilvánításában, sőt, bizonyos esetekben ki is tiltanák őket a törvényhozás épületeiből. Sok mindent láttunk már a fideszes tempóból, de ilyen messzire még nem merészkedtek. Dolgunk és kötelességünk kimondani: elég volt! Dolgunk és kötelességünk szolidaritást vállalni az ellenzéki országgyűlési képviselőkkel és megvédeni alkotmányos jogaikat! Ezért jövő hét keddre, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, az aznapi szavazások előtt szolidaritási demonstrációt kezdeményezek, ahova nemcsak az ellenzéki magyar politikusokat, de az európai értékek mellett elkötelezett EP-képviselőket is várjuk. Már most többen jelezték részvételüket. Nem hagyjuk, hogy Kövér László és a Fidesz megbecstelenítse a magyar jogállamiságot és a magyar Országgyűlést!” – fogalmaz Ujhelyi.

Hunhír.info