- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Légiósoknál razziázott a rendőrség

A Légió Hungária több vezetőségi tagjánál tartott házkutatást a rendőrség november 13-án, a hajnali órákban. Az összehangolt akció után gyanúsítottként hallgatták ki a légiósokat. A hatóságok szerint a kihallgatottaknak közük lehet az október 23-ai [1], Auróra Klubnál történt zászlóégetéshez és graffitizéshez, mely cselekményeket csoportosan elkövetett garázdaságként minősítettek.

A razziakor telefonokat, adathordozókat és formaruhákat foglaltak le, valamint tagsági kártyákat és reklámcélú matricákat. Az eljárás során minden érintett szabadlábon védekezhet.

A Légió Hungária Hunhír.infóhoz eljuttatott közleményében indokolatlannak minősíti, és határozottan elítéli a hatóság fellépését. Mint írják, minden meggyanúsított személyt kihallgathattak volna idézés útján, ehelyett ők családok nyugalmát zavarták meg hajnali órákban, illetve többeket presszió alá helyeztek, hogy azonnal hagyják el munkahelyüket.

A mozgalom úgy véli: ennek hátterében egyértelműen az a brutális nyomás áll, amit a hazai és nemzetközi sajtó, illetve a közélet számos szereplője generált az ügy kapcsán. A Légió Hungária reményét fejezi ki, hogy a további nyomozati cselekmények és az esetleges vádemelés mentesek lesznek minden külső nyomástól.

neva – Hunhír.info