- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kurd harcos nők üzentek a magyaroknak – Tüntetnek Erdogan ellen csütörtökön

Magyarországnak üzent a Facebookon a Kurdish Female Fighters / YPJ, vagyis a harcoló kurd nők csoportja. Az egyébként 55 ezer követővel rendelkező csoport Recep Tayyip Erdoğan török elnök jövő heti magyarországi utazása miatt írt.

Mint írták, bíznak abban, hogy a magyar nép nem fogja beengedni az általuk dzsihadista terroristának nevezett török elnököt. Ahogy abban is, hogy “Magyarországról és Magyarországon kívülről is mindenki csatlakozni tud a tüntetéshez, hogy elítéljék ezt a »vezetőnek« nevezett dzsihádista terroristát, és kipenderítsék oda, ahonnan jött”.

Törökország október elején indított offenzívát Észak-Szíriában a kurdok ellenőrizte területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan. A magyar diplomácia azóta arról beszél, hogy támogatják azon török célokat, hogy a migrációt meg lehessen állítani. Ennek ellenére Törökország akcióját az Európai Parlament elítélte, ráadásul a fideszes EP-képviselők szavazataival.

Recep Tayyip Erdoğan november 7-én, azaz jövő csütörtökön érkezik Magyarországra, a látogatása idejére már szerveződik egy demonstráció.

Magyar Hang – Mérce