- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Varjunak sűrű hónapjai lesznek

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Gyurcsány képviselőjét az MTVA székházában tavaly decemberben történtek miatt garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntettének vétségével vádolhatják. Varjunak egy másik ügyben hétfőn függesztették fel a mentelmi jogát. 

Az MTVA székháza előtt, 2018. december 16-án több országgyűlési képviselőt – kérésükre – beengedtek az épületbe. A képviselők öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni, de a biztonsági osztályvezető többször tájékoztatta őket arról, hogy az intézmény mely területeire nem léphetnek be, mivel ezen területek zárt, védett területnek minősülnek.

Az országgyűlési képviselők – köztük Varju László – ezt vitatták, és az élő műsor helyszínére való beengedést követelték.

Varju László december 17-én délelőtt a stúdióba történő bemenetel érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának. Dulakodás közben az egyik biztonsági őrnek több másodpercen keresztül kézzel megszorította a vádliját. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót a stúdió ajtajától eltolták.

Még ugyanezen a napon, délután, Varju László a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyíltak.Varju László többszöri felszólításra sem távozott.

A képviselőt ki akarták vezetni, majd vele szemben – erőszakos ellenállása miatt – testi kényszert alkalmaztak, azonban Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Legfőbb Ügyészség az országgyűlésiképviselő cselekménye garázdaság vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntettének megállapítására lehet alkalmas.A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – tették hozzá.

Hétfőn már egy másik ügyben felfüggesztették Varju mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogát, amiért 2018-ban Horváth Imre volt újpesti MSZP-s politikust visszalépésre akarta bírni. Horváth visszautasította a DK-s ajánlatát.

Origo – Hunhír.info