- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Wass Albertet nácizta és kollaboránsozta Karácsony

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgáremstere az index.hu-nak adott interjút. A kedélyes beszélgetés egyrészt olvasók felvetéseire alapult. Ezek között szerepelt a Széll Kálmán tér Moszkva térré történő átnevezésére irányuló kérdés. Karácsonynak ennek kapcsán jutott eszébe Wass Albert erdélyi író pocskondiázása.

Az indexes beszélgetésből kiderült, hogy az új főpolgármester nem pártolja a közterek átnevezését. A Széll Kálmán neki ugyan Moszkva tér, mert megszokta, de nem látja értelmét újra átnevezni. Ekkor eszébe jutott, hogy megossza elvtársai biztonságos környezetéből a Wass Albertről elnevezett közterület hatására benne kialakult ellenérzéseket. Széll Kálmán “legalább nem volt náci vagy kollaboráns” – mondta Karácsony Gergely.

A műsorvezetők is kicsit megzavarodtak, Karácsony is nevetgélni kezdtek, majd gyorsan dobták a témát. Végül is ugyan nem örül, de sose lenne vége az átnevezéseknek, ha ebbe belefognának – tudatta.

szévi – Hunhír.info

Fájdalmas arculcsapások, félelem, reménység, és újabb meg nem érdemelt ott maradsz kiáltás, de az elhallgattatáshoz ennél több kellett. Soha nem szűnt meg hinni az igazat, szeretni hazájának feltámadását, soha nem feledkezett meg népéről, noha azt sokáig nem hagyták emlékezni rá. Bizakodott és akart. Úgy harcolt Erdélyért, s értünk, hogy sokan nem is tudtak róla. Nem az ő Magyarországa volt a törpehaza 1996-ban sem. És most sem az. Idegen nemzet és idegen magyarok, (magyaridegenek?) törtek feje fölött pálcát, mondanak felette ma is ítéletet. Életét Erdélyen kívül élte, mégis végig Erdélyben, egy pillanatra sem feledkezett el róla. Ez a valódi sorstalanság.