- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Emlékeznek még a cigány Mukira? A brutális gyilkos szabadul (frissítve)

Novemberben szabadulhat feltételesen Muki (Kurai András), aki 13 éve 15 évesen brutálisan meggyilkolt egy fiatal lányt. A makói rémként hirhedtté vált cigánynak az volt a szerencséje, hogy még nem volt felnőtt korú, amikor fához kötözte, megerőszakolta, majd felgyújtotta áldozatát. Különben élete végéig a börtönben rohadhatott volna. És talán ez a közvéleménynek is megnyugtatóbb lett volna.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. július 16-án a 15 éves Mukit, aki 2006 júliusában Makó külterületén megölte a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát.

A fiatalkorúra maximálisan kiszabható 15 év helyett a bíróság ezen bűncselekmények miatt, valamint az általa korábban társtettességben elkövetett lopás kísérlete és két rendbeli lopás miatt halmazatban csak 14 év fiatalkorúak börtönére és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte Kurait, mivel az indokolás szerint „sajnos az ölési cselekménynek ennél súlyosabb módja is van”, melyre példaként a több emberen elkövetett emberölést említette. 

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla az ügyész súlyosbítási kérelmének helyt adott, indokolásában hangsúlyozta: amennyiben a vádlott betöltötte volna a 18. életévét, életfogytiglant kapott volna. A bíróság hivatkozott arra, hogy Kurai előre eltervezte Henrietta felgyújtását – az elsőfokú ítéletben ez még nem szerepelt.

2006. július 19-én a 18 éves Henrietta és barátnője az esti busszal Makóra indultak. Barátnője az este folyamán egyedül tért haza, Henrietta pedig a néhány hete megismert barátjával a városban maradt. Barátja hajnali négy óra körül egyik ismerősét, a 15 éves Kurai Andrást bízta meg azzal, hogy kísérje haza a lányt, míg ő horgászni megy. A Csongrád Megyei Főügyészség később nyilvánosságra került vádindítványa szerint a továbbiakban a lány és Kurai András kerékpárral mentek ki a Makó melletti dűlőútra, ahol Kurai megerőszakolta, majd egy fához kötözte Henriettát. Ezek után visszament a városba, ahonnan a reggeli órákban robogóval tért vissza, majd benzinnel leöntötte és felgyújtotta áldozatát, de előtte még kifosztotta, elvette aranygyűrűjét és mobiltelefonját.

A Henrietta kezén és lábán lévő madzagok elolvadtak, illetve beleégtek a bőrébe. Ezek után a lány a földúton borzalmas kínok között, mintegy másfél kilométeren át vonszolta magát. Végül hagymaszüretelő munkások vették észre, és hívtak hozzá mentőt. Amikor elszállították, még eszméleténél volt, ám később kómába esett. A bűncselekmény következtében Henrietta testfelületének 60%-a megégett. A lány augusztus 10-én, a hajnali órákban hunyt el.

Mukit leültették, ám a sitten nem hogy cselekedetétől megtörve elfogyott volna szépen lassan az emésztő tűz martalékává válva, hanem már egy évvel később felszedett jó pár kilót, jól kigyúrta magát. Azt nyilatkozta korábban: azért kell az erős izomzat, hogy meg tudja magát védeni. Kurai cigány nem kért bocsánatot, nem is ismerte el bűnösségét.

Hunhír.info