- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Davajgitáros főhajtás

Korabeli felvételekkel fűszerezett 56-os koncertre készül a ROMER. Sziva Balázs csapata az évforudló alkalmából egy új dalt is rögzített.

56 lángja címmel tartja rockmegemlékezését a Romer október 22-én a volt Olimpia Moziban. A zenekar így kíván emléket állítani és tisztelegni az 56-os szabadságharc hősei előtt. A koncerten a ROMER-dalok mellett Pongrátz Gergely, a Corvin közi felkelőcsoport főparancsnoka múltidézése is felelevenedik Vári-Kovács Péter színművész hangján.

A koncertműsorban elhangzanak a zenekar emblematikus dalai, mint például az Előre mind pesti srácok, az Itthon vagyunk, a Mindörökké Magyarország a Koronás címer a szíved felett, vagy az Angyal. A látványt a zenéhez készült vetítés teszi teljessé.

Az előadás kapcsán a ROMER egy új számot is rögzített, amelynek premierjét október idusára időzítették. A felvétel producere, zenei rendezője Sáfár József “Öcsi”, az egyik legismertebb magyar rocksláger, A zöld, a bíbor és fekete című P. Box szám szerzője.

A dal címe a második világháború idején kifejlesztett PPS szovjet dobtáras géppisztolyra utal, amit a pesti srácok csak davajgitárnak hívtak és az ötvenes évek Magyarországának ikonikus fegyvere volt. A Néphadseregen kívül a rendőrség, az ÁVH és a határőrség is használta, jelvényeken, kitüntetéseken, plakátokon jelent meg.

1956-ban a felkelők több fegyverraktárat elfoglaltak és nagy készleteket foglaltak le a PPS-ekből. A szabadságharcosok egyik kedvenc eszköze lett a „gitár”, ugyanis remekül bevált az utcai harcokban.

ONLINE JEGYÉRTÉKESÍTÉS: https://tixa.hu/56langja2019 [1]