- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Karácsony a másokba kapaszkodik

Nem lehet azt mondtani, hogy az előre tolt, szerencsétlenül járt Karácsony Gergely nem mozgat meg minden kínálkozó követ a kisebb bukás reményében. Vállal botrányt, még nagyobb botrányt, tüntetéseket, hajlik mint a napraforgó oda, ahol kis fény vetülhet rá. Most bátran kiáll az elnyomottnak beállított LMBT-közösség mellett is.

Tízpontos javaslatlistát juttatott el az önkormányzati választáson jelölteket állító pártokhoz és a főpolgármester-jelöltekhez a Magyar LMBT Szövetség. A szervezet üdvözölve tudatta, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd néha beszédes főpolgármester-jelöltje, Zugló első embere vállalásokat tett.

Az LMBT-sek azt szeretnék, ha a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) emberek egyenlőségét és társadalmi befogadását, valamint az őket támogató szervezetek munkáját segítenék az önkormányzatok.

Válaszában Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a fővárosi önkormányzat sokat tehet a társadalmi esélyegyenlőség és a társadalmi igazságosság érdekében, így az LMBTQI emberekért is. Vállalta, hogy megválasztása után támogatni fogja a szexuális kisebbségek jogegyenlőségét és az elfogadást erősítő civil szervezeteket, felvilágosító programokat és rendezvényeket. Ezek helyszínéül a fővárosi önkormányzat jelenleg a budapestiek elől elzárt épületében nyitott új budapesti Agórát szánja.

Karácsony Gergely Budapesti Esélyegyenlőségi Irodát (BPI) hozna létre, amelynek vezetője felügyelné a főváros vonatkozó területeken végzett munkáját, valamint érvényesítené az esélyegyenlőségi szempontokat az önkormányzat általános működése során. Az LMBTQI emberek a BPI egyik kiemelt célcsoportja lennének. A főváros költségvetésének tervezésénél pedig – az LMBTQI civil szervezeteket is bevonva – kiemelten kezelné a hátrányos helyzetű vagy sérülékeny társadalmi csoportokat.

Válaszát Karácsony azzal zárta, hogy jövőre már nem csak magánemberként, hanem a fővárost képviselve vesz majd részt a Budapest Pride-on.

Hunhír.info