- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szombaton veszünk végső búcsút G. Kirkovits Istvántól

Október 5-én, 15 órától búcsúztatjuk G. Kirkovits István szerkesztő-újságírót a Balaton északi partján fekvő Alsóörs mólóján. A gyászolókat arra kérjük, egy szál virággal érkezzenek.

G. Kikorkovits István “George” szerkesztő-újságíró 2019. szeptember 2-án hosszan tartó betegség után adta vissza lelkét Teremtőjének.

Ha egy ember meghal, mindenki azt kérdezi, hány éves volt, volt-e baja, miben, hogyan. Nem azt, miben és hogyan érezte jól magát. Miben és hogyan alkotott. Hogy milyen volt. Ezeket a fel nem tett kérdéseket tartjuk szem előtt, amikor arra ösztönzünk, hogy lássunk tovább a száraz, semmitmondó adatoknál.

Imádta a Kárpát-medencét, Erdélyt, Csíksomlyót. A tündérvilágot, a legendákat, meséket, titkos, rég elfeledett, vagy éppen senki által nem ismert helyeket.

Megmutatta, mit jelent önzetlennek, magyarnak, ősi hittel átitatottnak lenni. Megmutatta azt is, hogy kell nyájaskodás nélkül hatni.

Őszinte, nyíltszívű ember volt, szókimondó, fejlett igazságérzettel. Szeretett korlátok nélkül szabad lenni, szárnyalt a fantáziája, tele volt tervvel és ötlettel – mindezt konokul és maximalistán. Minden csak legrosszabb és legjobb lehetett, a köztes utat hagyta bokrosodni.

Nem bánt semmit, mindennek értelmet adott. Gyermeki tisztasággal lelkesedett és lelkesített. Ilyennek őrizzük emlékeinkben és kérünk szabad lelkére áldást, mielőtt a Csillagösvényre engedjük.

Hunhír.info