- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

“Hazudtok!” – Tüntettek Karácsonyék a TV2 előtt

A résztvevők a szexuális zaklatással vádolt újbudai polgármesterjelölt mellett álltak ki.

A Tények és az Origo arról számolt be, hogy egy nő szexuális zaklatással vádolja László Imrét, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjét. A politikus mellett szimpátiatüntetést tartottak tegnap, amelyet Karácsony Gergely élőben közvetített a Facebookon.

Hányunk a hazugságaitoktól! Tüntetünk a TV2 épületénél.

Közzétette: Karácsony Gergely [1] – 2019. október 2., szerda

„Egy olyan petíciót írtunk, amely sokak érzését fogalmazza meg azzal kapcsolatban, hogy ellenzéki politikusokról ne lehessen bármit terjeszteni, ráadásul közpénzből”

– mondta Karácsony, aki szerint a csatornánál és az Origónál átléptek egy határt, amit nem hagyhatnak szó nélkül, elmondása szerint, ha valakit bántanak az ellenzéki politikusok közül, akkor „mindenkit bántanak”. A tüntetésen részt vett Karácsony Gergely és László Imre mellett több politikus is, Molnár Zsolt (MSZP), Tüttő Kata (MSZP), Niedermüller Péter (DK) vagy Orosz Anna (Momentum) például.

Zugló polgármestere elmondta, a TV2-nek átadtak a petíciót és azt követelték, hogy olvassák be a Tényekben. A résztvevők a csatorna Róna utcai székházánál élőben egy kivetítőn nézték a híradást, és várták, hogy elhangzik-e a szöveg. Egy Karácsony Gergelyről és egy Wittinghoff Tamásról szóló hír után le is adták a László Imre ügyével foglalkozó riportot.

A László Imréről szóló hírt nagy pfújolások és bekiabálások kísérték, zúgott a „Hazudtok, hazudtok” a Róna utcában. Ezután a tüntetők élőben nézték a róluk szóló hírt.

Az esemény végén László Imre is mondott pár szót. „Úgy vagyunk, mint a fociban Marseille-nél, hogy ennél lejjebb már nem lehet…” – mondta az egykori orvos.

„Hogy megviselt-e a történet? Természetesen megviselt, de erőt merítek belőle és kettőzött erővel fogok küzdeni” – mondta László Imre.

Karácsony Gergely elmondta, csütörtökön ismét elhozzák a petíciót a székházhoz.

A szervezők ezt a feliratot vetítették ki a TV2 székházának falára:

© Facebook

Ahogy véget ért az esemény, csendben távozott a tömeg.

László Imrét szexuális erőszakkal vádolták meg, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjéről azt közölte a TV2 és az Origo, többszörösen zaklatott egy orvosnőt, amikor a Swiss Medical Services Kft. magánklinika orvos-igazgatója volt.

A nő azt állította, László lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét és arra kérte, simogassa meg. Egy másik alkalommal kettesben maradt az orvos-igazgatóval, aki kulcsra zárta az ajtót, és a nő állítása szerint meg akarta erőszakolni, de nem hagyta magát, és a férfit az üvegajtónak lökte.

A politikus sajtó-helyreigazítási és polgári pert, illetve büntetőfeljelentést tesz azok ellen, akik véleménye szerint a legaljasabb hazugsággal próbálják lejáratni.

„A fideszes propaganda tegnapi hazug vádjai után ma Karácsony Gergely mellett a 22 budapesti, közös ellenzéki polgármesterjelölttel tartottam közösen sajtótájékoztatót. Ők kiállnak értem, és ők is számíthatnak rám bármilyen aljas vádaskodás esetén. Míg a Fidesz, hazug lejáratással akarnak ellenünk harcolni, mi tisztességgel fogjuk őket legyőzni október 13-án! Vegyük vissza Újbudát a Fidesztől!”

– írta László Imre a Facebookon.

hvg.hu – Hunhír.info