- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Meglökte, meglopta, elszaladt, majd visszament felsegíteni

Gálánsnak is lehetne nevezni azt a rablót, aki szeptember 20-án este Újpest-központ metróaluljárónál követett egy idős asszonyt, egészen a villamosig. Amikor a nő leszállt a villamosról a férfi tovább követte, majd az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját. A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt és hazakísérte. Gálánsnak is lehetne, de azért ne essünk túlzásba némi lelkifurdaláson. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves budapesti H. Gábort, és szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. H. Gábort egy nappal később a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy VIII. kerületi internetkávézónál, ahol a férfi az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni a kávézóba. Ekkor hívta az alkalmazott a rendőröket.

A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit letartóztatták.

police.hu – Hunhír.info