- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Barátja ölhette meg a fiatal lányt Óbudán

 A rendőrség egy 26 éves budapesti férfit, az áldozat barátját gyanúsítja annak a 18 éves, szintén fővárosi lánynak a meggyilkolásával, akinek a holttestét az óbudai Ladik utcában találták meg szombaton.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón közölte: a feltételezett elkövető párkapcsolatban élt a lánnyal.

Elmondta, a gyanúsítottat szeptember 24-én, tehát még az áldozat holttestének megtalálása előtt állították elő a rendőrök a XIII. kerületből, mivel igazoltatása közben hamis adatokat adott meg.    

A férfiről személyazonosságának tisztázása után kiderült, hogy a tatabányai járási bíróság lopás és magánlaksértés miatt körözi, ezért őt a Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították – tette hozzá a szóvivő, jelezve, a gyanúsított innen került ismét a BRFK-ra, ahol kihallgatása a sajtótájékoztató idején is tartott.

Szeptember 28-án délután egy férfi füvet nyírt Óbudán, egy Ladik utcai ingatlannál. A férfi az ott lévő elhagyott épületben egy női holttestet talált, majd szólt a telek tulajdonosának és értesítették a rendőrséget. A nyomozás során azt is megállapították, hogy a fiatal nő halála 10-12 nappal a megtalálása előtt következett be.

Az életvédelmi nyomozók megállapították, hogy az emberöléssel gyanúsítható férfi azonos azzal, akit szeptember 24-én igazoltattak a rendőrök a XIII. kerületben.

A BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályának nyomozói Sz. Tamást 2019. október 2-án Budapestre szállították, és emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

police.hu – Hunhír.info