- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Homoszexuális zaklató Gyurcsány embere

Egy, a nyilvánosság elől eddig eltitkolt homoszexuális zaklatási botrány részese Karácsony Gergely fő politikai szövetségese, a zuglói jegyző. akit maga Gyurcsány Ferenc menekített a történtek miatt a XIV. kerületi önkormányzathoz A parkolási botrány gyanús ügyeit Karácsony érdekeinek megfelelően intéző hivatalnok, Papp Imre korábban Gyurcsány kormányában belügyi államtitkár volt. 

Az eset 2016 őszén az Eötvös Loránd Tudományegyetemen történt, ahol Papp Imre adjunktusként dolgozott a jogi karon, az alkotmányjogi tanszéken – írta a Ripost. A portálhoz eljuttatott dokumentumokból kibontakozik, hogy a jelenlegi zuglói jegyző ellen egy tanítványa tett bejelentést a tanári helyzettel visszaélő magánéleti szituáció, vagyis zaklatás miatt. Papp a tanár- diák viszonnyal visszaélve E.Péter másodéves joghallgatónak tett homoszexuális ajánlatot, a fiatalember azonban nem tűrte szótlanul a zaklatást, az egyetem vezetőihez fordult. A legnagyobb titokban indult hivatalos vizsgálat az ügyben, a zaklatás ténye pedig bebizonyosodott. Az egyetem vezetői azonban úgy döntöttek, hogy megpróbálják elkerülni a még nagyobb botrányt, ezért fegyelmi büntetés, rendőrségi feljelentés helyett inkább csendes távozásra kérték fel a nem sokkal később már Karácsony Gergely jegyzőjeként felbukkanó Papp Imrét.

Hiába próbálta azonban az egyetem vezetősége a lehető legdiszkrétebben kezelni a kirobbant botrányt, a diákság körében nagy visszhangot keltett az ügy, több fórumon is vitatták, kommentálták a zaklatást. Sokan megdöbbentek az ELTE jogi karán, amikor az eltávolított tanár hirtelen Karácsony mellett bukkant fel. Ennek oka az is, hogy Papp a Gyurcsány-kormány belügyi államtitkára volt korábban, a zaklató Kuncze Gábor személyes belügyminiszteri tanácsadójaként kezdte pályafutását, 2002-ben aztán az új szocialista kormányban már az igazságügyi minisztérium helyettes államtitkára lett, majd Gyurcsány Ferenc a megbízható kádert az igazságügyi és rendészeti minisztérium államtitkárává nevezte ki. Utóbbi tárca regnálásának idejéhez köthető a 2006 őszén a rendőrség által elkövetett tömeges erőszak, amelynek számos lényeges eleme máig sem került nyilvánosságra, és amelyekkel egykori bennfentesként tisztában lehetnek az olyanok, mint Papp Imre. A Ripost szerint Gyurcsányék azért ejőernyőztették Zuglóba Pappot, hogy vele ellenőrzésük alatt tarthassák az általuk lenézett Karácsony Gergelyt, a zsarolható jegyző pedig készségesen asszisztált új feladataihoz. 

PestiSrácok, Ripost