- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Akkor is utálják a sz*r Szlovákiát, ha bünti is lesz belőle

Az UEFA fegyelmi testülete zártkapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptemberi 8-ai Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott “rasszista, kirekesztő” megnyilvánulások miatt. 

A nézőtéren több alkalommal,  tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködőnek számító rigmusokat. Ez volt a gond. Ehhez nem nagyon tudnak hozzászokni, pedig már szinte hozzátartozik a szlovákok elleni rangadókhoz, melynek gyökere igencsak a történelemben és a politikában keresendő. Erről azonban sohasem szól a fáma.

A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri “rasszista magatartás” miatt. 

Az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

A meccset egyébként 2-1-re a szlovákok nyerték, az sem dobta fel a szurkolók hangulatát. Az eset után a szlovák kormány behívatta magyar nagykövetet, hogy megmossa fejét a szlovákellenes jelszavak és himnuszuk megsértése (hátat fordítottak a szurkolók) miatt.