- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Az összes főpolgármesteri székbe vágyó fizethet

Bírságot kell fizetnie a főpolgármester-jelölteknek, mert az ajánlásgyűjtési időszak lezárultával nem sikerült visszavinniük minden kiadott ívet az illetékes választási irodának a megadott határidőig – írja az Azonnali.

A legnagyobb büntetést a Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban fizeti, mert ők a felvett 1500 darab ívből 78-at nem vittek vissza. Ez 78 ezer forintos bírságot jelent, vissza nem vitt ívenként 1000 forintot. Puzsér kampánycsapata azt mondta a hírportálnak, hogy logisztikai hiba történt: az aláírt íveket szeptember 9-ig, az üreseket szeptember 10-ig kellett visszaszolgáltatni, ők azonban 10-én is visszavittek aláírtakat, amelyeket viszont már nem lehetett elfogadni.

Őt Karácsony Gergely követi, az ő csapata 9000 ajánlóívet kért ki, ebből 43-at nem juttattak vissza a választási irodába, ezért 43 ezer forintot kell fizetniük. A bírságolási lista harmadik helyén Berki Krisztián áll, ők 23 ívet nem adtak vissza az 1250-ből, ez 23 ezer forintos bírságot jelent. A legkevesebb bírságot, 1000-1000 forintot Thürmer Gyulának és Tarlós Istvánnak kell fizetnie.