- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Rendőröket hívtak a Mi Hazánkra

Rendőröket hívott a fideszes önkormányzati vezetés a Mi Hazánk standoló képviselőjelöltjeire, hogy megakadályozzák közterületi kampányukat a közpénzből finanszírozott újbudai fesztivál mellett. A főszervezőnek hiába magyarázta Novák Előd, a párt XI. kerületi elnöke, hogy még a rendezvény területén is jogosultak lennének standolni (hiszen közterületről van szó), s pusztán önmérsékletből álltak a rendezvény szélére, megfogalmazásuk szerint a fideszes gőg nem engedett kompromisszumot: felsőbb utasításra kihívták a rendőrséget.

A Mi Hazánk aktivistái nem hátráltak; a karhatalom megjelent, tájékozódott, majd a jogszerű kampányolást jogszerűnek minősítve távoztak a rendőrök az őrmezői rendezvényről, így a fideszes önkormányzati vezetés hoppon maradt, és Kubinyi Tamás, a nemzeti összefogás (Mi Hazánk-MIÉP-FKgP) polgármesterjelöltje folytathatta beszélgetését a harmadik út iránt érdeklődő választókkal. A fesztivál résztvevői helyben, bográcsban főzött gulyásra is meghívták a Mi Hazánk jelöltjeit.


Hoffmann Tamás fideszes polgármester kisstílűségére jellemző, hogy amikor egy gazdagréti főzőverseny harmadik helyezettje az egyik rivális jelöltről elnevezett “László Imre csapata” lett, akkor Hoffmann úgy hirdette ki az eredményt, hogy “L. Imre csapata”. A szintén közpénzből fizetett Újbuda újságban is lényegében csak a Fidesz szerepelhet, még fizetett kampányhirdetésben sem engednek megjelenni mást, ilyen az ő demokráciafelfogásuk, ezen változtatna a Mi Hazánk Mozgalom.