- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Napirenden a nyugdíjas-foglalkoztatás

Indul a nyugdíjas-foglalkoztatás előnyeinek bemutatását célzó, Miért éri meg? című szakmai fórumsorozat. A megyeszékhelyek mellett a gazdaságilag meghatározó kisebb városok is bekerültek a programba – hangzott el a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezek Országos Érdekképviseleti Szövetsége tájékoztatóján.

„Az adó- és járulékterhek mérséklésének kiterjesztett kedvezményei a nyugdíjas-foglalkoztatás továbbfejlesztését szolgálják – fogalmazott dr. Vizeli Sándor, a KÖZÉSZ elnöke, aki szerint az immár második szakmai fórumsorozat párbeszédét a munkaerő iránti erős piaci kereslet indokolja.

 A KÖZÉSZ kötelékébe tartozó 18 szövetkezet több mint 10 000 főt tömörít. Minden nagyobb településen elérhető nyugdíjas szövetkezet. Mintegy 150 társulás mindennapja a szövetkezeti lét. A kis- és középvállalkozások mellett a multinacionális cégek is komolyan számolnak ezzel az atipikus foglalkoztatási formával.

Dolgos Attila alelnök úgy látja, nem ez a lehetőség oldja meg a munkaerőhiányt országunkban, de hathatós segítséget nyújt, amely enyhíti a problémát, sőt, még erőforrás is szabadítható fel azzal, hogy a toborzási és egyéb feladatokat a szövetkezetek végzik.

A Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. és az Országos Szövetkezeti Tanács egyaránt segíti a KÖZÉSZ munkáját. A több mint 20 helyszín tapasztalatait, javaslatait összegezve támogatják majd a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek tagjait, illetve partnereiket.