- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Drágábban melegedhetnek a fával fűtők

Hamarosan kezdetét veszi a fűtési szezon, így a szemfülesek már azt keresik, merre kapható a legolcsóbban tűzifa. Nincs ugyanakkor könnyű dolga a családoknak, az idei évben is drágult ugyanis a tűzre való – írja a HelloVidék.

A portál körképe szerint szeptemberben már javában keresgélnek azok, akik fával fűtenek, sőt azok is, akik csak rásegítés céljából vásárolnak tűzifát a gáz fűtés mellé. A KSH adataiból jól látszik, hogy folyamatos a tűzifa árának emelkedése. Míg 2018 januárjában 3600 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát, addig az év végére már 3890 Ft/100kg áron lehetett hozzájutni. Ebben az évben pedig még tovább emelkedtek az árak: míg januárban 3900 Ft/100kg-ért vásárolhattunk tüzelőt, addig júliusban ez az összeg 60 forinttal emelkedett. Ekkor már átlagosan 3960 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát.

Az erdészeteknél elérhető árak alapján köbméterenként 20-30 ezer forint között mozognak jelenleg a tűzifaárak. Az eddigi adatok szerint a Bakonyerdő Zrt. adja a legjobb áron a tűzifát, míg a legdrágábbnak a NEFAG – Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kínálata mutatkozott.