- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

47 lepukkant tornatermet újítanak fel

Az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztései valósulnak meg az oktatásban, a Nemzeti Köznevelési és Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 800 helyszínen 276 milliárd forintból történnek beruházások – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

A tárcavezető újságírók előtt kifejtette: 158 beruházás folyamatban van, ebből 51 uszodát, 47 tornatermet, 47 pedig fejlesztett tantermet érint. Létesül 15 új iskola és egy új óvoda – ismertette, hozzátéve: 66 beruházás 66 milliárd forint értékben már befejeződött.

Kásler Miklós kitért a Modern városok programra, amely 2015 és 2022 között hat városban 19 oktatási intézmény fejlesztését, bővítését, kiépítését foglalja magába 51,5 milliárd forintnyi hazai forrásból. 2019-ben három városban 26,5 milliárd forint értékben befejeződtek a fejlesztések: Debrecenben átadták az alap- és középfokú nemzetközi iskolát, Tatabányán az Árpád Gimnáziumot reálgimnáziummá alakították, Érden felújítottak négy óvodát és elhelyezték egy óvoda alapkövét.

MTI