- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kövér László lemondását követelték a buzik

Kövér László, az Országgyűlés elnöke lemondását követelték a “homoszexuálisokat érintő” kijelentései miatt a Budapest Pride által kezdeményezett demonstráción szombaton Budapesten, a Kossuth téren. A szervezők szerint a politikus egy szerdai fórumon másodrendű polgároknak minősítette a homoszexuális polgárokat, illetve pedofíliához hasonlította azt, ha egynemű párok is szeretnének gyermeket örökbe fogadni.

A Kossuth tér közepére csoportosult, mintegy ezerre becsülhető tiltakozó részvételével megtartott demonstráción

Antoni Rita, a Szabadnem Blog szerkesztőségi tagja hangsúlyozta, hogy a kormányzat már vérig sértette a hajléktalanokat, a szingliket, a gyermeküket egyedül nevelő nőket, a gyermekteleneket, a családon belüli erőszak áldozatait, a feministákat a gendertudományt oktatókat és tanulókat, most pedig a homoszexuálisok vannak soron.

Pásztor Tibor négygyermekes apa, aki vér szerinti gyermekei mellett örökbefogadott gyermeket is nevel, arról beszélt, hogy az örökbefogadás független a szexuális orientációtól. “Ha pedig a gyermekemet bántják, az megbocsátani nem fogom” – fogalmazott a szónok.

A demonstráció végén két nő Kövér Lászó-maszkban rövid performanszot tartott: “Kövér László átadta Kövér Lászlónak” a “Legegyenlőbb magyar” díjat, egy szivárvány színű bajuszt. A tüntetés résztvevői szivárvány színű zászlókat lobogtattak, feltűnt a tömegben MSZP-s, momentumos, DK-s zászló, illetve a Liberálisok molinója is.

mti

Hunhír.info