- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Bangóné úgy számol, ahogy ír – nem az erősségük…

Bangóné Borbély Ildikónak ismételten sikerült bebizonyítania, hogy lenne még mit tanulnia az általános iskolában. Az MSZP-s parlamenti képviselőnő ezúttal több ezer választópolgár eltűnését vizionálta Csepelen, de mint kiderült, csak rossz statisztikai adatokat hasonlított össze.

Nem a jó adatokat hasonlította össze az MSZP csepeli parlamenti képviselője, amikor arról beszélt, hogy egy év alatt 3.400 emberrel csökkent a csepeliek száma – írja az Átlátszó.hu-ra hivatkozva a HVG.hu.

Mint kiderült, Bangóné 2018 januári a KSH adatatokat hasonlított össze a csepeli választási iroda adataival. A 3.400 fős eltérés abból adódik, hogy a két állami szerv más adatokból számol, a KSH a tartózkodási helyet számítja, az NVI pedig a lakóhelyet. 2018 januárjában a KSH adatai szerint 76 182 fő lakott a kerületben, 2019 januárban a csepeli választási iroda viszont már csak 72 759 embert regisztrált. a KSH adatai szerint a 2016-os 76 911-es számról csak 76 182-re esett vissza a csepeliek száma 2018-ra, az NVI-s adatok szerint 75 053-ról 72 759-re, de nem egy év alatt, hanem 2014-hez képest.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MSZP tagjainak, de különösen Bangónénak folytonosan meggyűlik a baja a helyesírással. Egy Kunhalmi Ágnessel közös akció során olyan táblát tartottak a magasba, amelyen a „fojtani” szót „ly”-nal írták. Bangóné később egy ellenzéki tüntetés során a földre szeretett volna írni négy egyszerű szót, ebből azonban egyet mégis sikerült elrontania, amikor a „minket” szóból kihagyta a „k”-t.

Hunhír.info