- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Telefonfülkéket és buszmegállót fújtak össze festékkel az ellenzéki képviselők

A parlamenti munka helyett ismét közösen akcióztak. A politikusok a kormány tájékoztató plakátjait akarták tönkretenni, de a papír helyett az üveget fújták össze. A helyesírás ráadásul ezúttal is kifogott rajtuk – hangzott el az M1 Híradójában.

Fehér kesztyűben, kezükben piros és zöld festékkel közelítették meg a kormány tájékoztató plakátjait hétfőn az ellenzéki képviselők. A Facebookon ezúttal is élőben közvetítették akciójukat, így az interneten bárki követhette, amint Szél Bernadett és a szocialista, DK-s, valamint a párbeszédes politikusok a parlamenti ülés helyett festékszóróval fújtak le telefonfülkéket, járdarészeket és buszmegállókat – tájékoztatott az M1 Híradója.

Rövid tanakodás után a legaktívabbnak a szocialista Bangóné Borbély Ildikó bizonyult, aki a DK-s Varju László felszólítására fújni kezdte a festéket a plakátra, pontosabban egy telefonfülke oldalára. Az akcióhoz csatlakozó Szél Bernadett-tel és Szabó Tímeával ugyanis nem a papírt, hanem az üveget fújták össze.

Erre később egy járókelő is figyelmeztette őket, hogy mivel nem a plakátra fújnak, az akcióval kárt okoznak. Az ellenzéki politikusok azonban nem tágítottak.

A helyesírás is gondot okozott

A telefonfülkék mellett a buszmegállókat és a járdát sem kímélték, csakhogy a helyesírás ismét kifogott rajtuk. Bangóné Borbély Ildikó az aszfaltra vélhetően az „Orbán hülyének néz minket” feliratot szerette volna felfesteni.

A “k” betűt azonban kifelejtette, így a szövegből „Orbán hülyének néz minet” lett.

A hibát most legalább valaki észrevette, és a k betűt utólag pótolták.

Két hete azonban nem tűnt fel a politikusnak, hogy súlyos hibával megírt szöveget tart maga előtt. Kunhalmi Ágnessel a fojtani szót írták helytelenül, így: “folytani”. A súlyos helyesírási hibára ráadásul a közelükben álló MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Varju László, de Hadházy Ákos és Szél Bernadett sem figyelmeztette őket.

Az egyébként az általános iskola alsó tagozatos tananyagának számító j és ly használata Karácsony Gergelynek is gondot okozott. Ő a dolgozószobája szót szintén így, pontos j helyett ly-nal írta le közösségi oldalán.

Hunhír.info