- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Botrányhősök jó fizetéssel

A rendszeresen randalírozó képviselők pártjainak támogatottsága rettentően alacsony:a Párbeszéd mérhetetlen, az MSZP és a Jobbik nyolc-tíz, a DK és az LMP öt százalékon mozog. Például a gyakorlatilag mesterségesen létrehozott Párbeszéd-frakció helyettes vezetője, Tordai Bence (Tordai haver) sem kevés pénzért, másfél millió forintért csinálja a botrányt a parlamentben munkavégzés helyett.

Nem csak Kunhalmi Ágnes vagy Szél Bernadett keres egymillió forint felett a parlamentben, újabb cikkünkből kiderül, hogy az eddig nem említett, a parlamenti munka helyett a botránykeltéssel foglalkozó képviselőknek sem kell aggódniuk a megélhetésük miatt.

Csütörtöki összeállításunkban már megírtuk, hogy a munkavégzés helyett az ülésteremből való kivonulással vagy tiltakozással foglalkozó országgyűlési képviselők mennyit keresnek, de a sorból kimaradt pár név. Így az utóbbi időben rendkívül aktívvá váló jobbikos Jakab Péter, aki a törvényalkotási bizottság tagjaként 1247400 forintot keres havonta. A csak a szocialista Burány Sándor és a független Mellár Tamás belépésével „életben maradó” Párbeszéd képviselőcsoportjának vezetője, Szabó Tímea képviselői tiszteletdíja frakcióvezetőként 1782000 forint.

Ahogy legutóbbi cikkünkben is kitértünk rá, a gyakorlatilag mesterségesen létrehozott Párbeszéd-frakció helyettes vezetője, Tordai Bence sem kevés pénzért, másfél millió forintért csinálja a botrányt a parlamentben munkavégzés helyett. A DK egyik megmondóembere, Gréczy Zsolt a kulturális bizottság tagjaként 1069200 forintot keres, de a képviselői fizetésre milliárdos vagyona miatt biztosan nem szoruló pártvezető, a bukott miniszterelnök Gyurcsány Ferenc is 1782000 forintot kap a parlamenti tevékenységért.

mho

Az akciókban szintén feltűnő MSZP-s Varga László az Országgyűlés egyik jegyzőjeként 1514700 forint tiszteletdíjra jogosult. Kunhalmi Ágnes 1,3, míg harcostársa Bangóné Borbély Ildikó több, mint másfél milliót keres. Jellemző az is, hogy az említett képviselők többsége országos listán került a törvényhozásba, tehát semmilyen választási körzet lakóit nem képviseli. Hadházy Ákos és Szél Bernadett ráadásul az LMP „hátán” jutott be a parlamentbe, mielőtt függetlenné vált volna. Ez alól csak Kunhalmi, Szabó Tímea és Varju László kivétel, ők mindannyian egy-egy budapesti körzetet nyertek meg 2018-ban.

Érdemes kitérni arra is, hogy a randalírozó képviselők pártjainak mekkora a támogatottsága. A Párbeszéd például gyakorlatilag mérhetetlen, de a többiek sem érik el a tíz százalékot. Ehhez az MSZP és a Jobbik van a legközelebb, a DK és az LMP öt százalékon mozog.

mho

Hunhír.info