- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Cozma-ügy: a meggyilkolt kézilabdás apja szerint Sztojka megvette a szabadulását

A napokban feltételesen szabadlábra helyezték a 2009-ben egy veszprémi bárban halálra késelt Marian Cozma kézilabdázó egyik támadóját. A kézis apja szerint Sztojka Iván megvehette a szabadságát, ezért európai jogi fórumhoz fordulhat segítségért.

Mint ismert, 9 és fél év után jó magaviselet miatt feltételesen szabadlábra helyezték és kiengedték a börtönből Sztojka Ivánt, a 2009-ben egy veszprémi bárban halálra késel Marian Cozma kézilabdázó egyik támadóját.

Cozma apja nagyon nem örült ennek a hírnek, a Prosportnak a következőt mondta el a Nemzeti Sport Online cikke szerint:

Hallottam, hogy Sztojka Iván egy nyitott tetejű BMW-vel furikázik Veszprémben. Nehogy balesetet okozzon! (…) Nem tudom, milyenek a törvények Magyarországon, milyen fontosságot tulajdonítanak a fiam gyilkosainak, de lehetséges, hogy megvásárolta a szabadságát. Engem és a családomat egy életre tönkretettek. Senki és semmi nem hozhatja vissza nekünk Mariant! Elvették a lelkünknek legdrágábbat és néha jön, hogy… Azt kívánom, hogy velük is az történjen, ami velem és a családommal!

Nem lehet ilyen könnyen átsiklani egy ilyen esemény felett. Sztojka Ivánnak nem jelentett nagy nehézséget, hogy börtönben volt, ő láthatta a családját, viszont én már nem láthatom a fiam. Feljelentést fogok tenni az Emberi Jogok Európai Bíróságánál – mondta el Petre Cozma.

Sztojkát jogerősen 13 évre ítélték el, ám jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra került 9 és fél év után, ám 4 és fél évig még pártfogói felügyelet alatt áll.

Hunhír.info