- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Még egy forintot sem kapott Marian Cozma családja – de a kiszabadult cigánybűnöző BMV-vel furikázik

A múlt héten szabadult Sztojka Ivánnak a 100 milliós perköltséget és a Cozma családjának megítélt kártérítést is ki kellene fizetnie.

A múlt héten kiengedték Sztojka Ivánt, aki harmadrendű vádlott volt Marian Cozma gyilkossági ügyében. A férfi először 20 év fegyházat kapott, de kifogástalan magatartása miatt 9 év 5 hónap után szabadult a jogerősen 13 éves büntetéséből.

Az áldozat családja 2012-ben polgári perben 250 millió forint kártérítést kért, ebből a bíróság 211 milliót ítélt meg, aminek megfizetésére a kézilabdázó halálában felelős öt embert kötelezték. Később született egy újabb ítélet, ez jogerősen már csak 16 millió forint nem vagyoni kártérítést szabott ki, ám ebből még semmit sem láttak a hozzátartozók.

Sztojkát szabadulása után egy új BMW-vel látták, és egy félkész háza is van, de nem tudják rajta behajtani a perköltséget és a kártérítést.

“Egyik családtól sem kaptunk még mindig egy forintot sem” – mondja a Borsnak a Cozma család ügyvédje. Helmeczy László hozzátette, rengeteg végrehajtási lapot állított már ki, de semmi eredménye nincs.

infostart

Hunhír.info